2011. január 11., kedd


01.11.

Reggel 7.30-kor keltünk, de én csak 8.00 körül, mert megvisel az időeltolódás. (Nekem amúgy is Nyú jorki időm van.) :) 9.00-kor elindultunk a suliba, ami 30 percre van. Mi 50 perc alatt értünk be, mert minden fánál megálltunk fényképezni.
Amint beértünk a suliba megkerestük Elsát, a koordinátorunkat. Ő bemutatta nekünk Esát, aki végig vitt az egész épületen. Fantasztikus volt!!! Bepillantást nyerhettünk az animációs szobába, a hang studióba, a szinkron studióba, a szobrász- festőműhelybe, a rádiós és televíziós szobába. Volt aki fel is ajánlotta, hogy mi is kiélhetjük magunkat egyes studiókba. "Házi feladat"-ot kaptunk már. Élő adásban interjút kell csinálni majd a finn diákokkal. 3 hete fogunk rádiózással tölteni. Első héten kitaláljuk a témát, a második héten összerakjuk, a harmadik héten pedig élő adásban leadják.
Ebédet a suliban kaptunk, ami ízileg nem különbözök nagyon a "mi" konyhánktól. Ami viszont eltérő volt, hogy ők mindenhez tejet isznak!? Én ezt könnyen elfogadtam, hisz magam is tejes vagyok. :)

Hazafelé beugrottunk az itten Tescoba, ami S-market. Amíg bent voltunk a hó is elkezdett szakadni... :S Szerintem még mindig esik. Mire hazaértünk mindenki nagyon elfáradt.
Lazulás képpen felraktam egy csokoládés arcpakolást és közben filmet nézek. :)

csókacsalád